Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite

A A A

Vizita delegației oficiale a Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite

Publicat:Fri, 10/03/2023 - 10:56

În perioada 7-10 martie curent în EAU a avut loc vizita unei delegații oficiale din Republica Moldova, compusă din membri ai Guvernului, Parlamentului și mediului asociativ.

În cadrul vizitei au fost organizate o serie de întrevederi și schimburi de experiență cu autoritățile din EAU, primordială fiind întrevederea cu Ministrul de Stat pentru Cooperare Internațională al Emiratelor Arabe Unite, E.S. Reem Al Hashimy.

Scopul vizitei a fost de a identifica cele mai bune practici ale EAU în domeniul emancipării femeilor, dezvoltării antreprenoriatului, consolidării capacităților mediului de afaceri, în mod aparte pentru femei, precum și aprofundarea dialogului bilateral dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite.

Vizita a permis avansarea relațiilor dintre cele două țări inclusiv, a creat noi oportunități pentru colaborare în diverse domenii: economie, tineret, dezvoltare durabilă, egalitate de gen, etc., fapt pentru care aducem sincere mulțumiri echipei #BizzmosisGroup, în mod special, doamnei Mariana Bulbuc, fără aportul căreia nu s-ar fi obținut, în mare parte, rezultatele scontate. 

Ambasada oferă suportul continuu în vederea identificării parteneriatelor de succes dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite.