Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite

A A A

Sfaturi de călătorie

Regimul de vize:

Cetăţenii Republicii Moldova, deţinători de paşapoarte naţionale, au nevoie de viză pentru intrare pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite. Viza pentru EAU poate fi obținută prin intermediul agențiilor turistice din Moldova sau EAU.

https://www.government.ae/en/information-and-services/visa-and-emirates-id

Reglementări vamale:

Abu Dhabi:

https://adcustoms.gov.abudhabi/en-us/Pages/Home.aspx

https://www.fca.gov.ae/en/HomeRightMenu/Pages/CustomsGuide.aspx?Selected...

Dubai:

https://www.dubaicustoms.gov.ae/en/eServices/ServicesForTravellers/Pages...

CONTACTE DE URGENȚĂ

  • 999 Poliția
  • 998 Ambulanța
  • 997 Pompieri
  • 996 Securitatea de Coastă
  • 911 pană de electricitate
  • 922 pană de apă

Dacă intenționați să călătoriți cu medicamente prescrise sau procurate la farmacie pentru uz personal, este necesar să îndepliniți cerințele specifice ale Emiratelor Arabe Unite pentru ca medicamentul Dvs. să fie permis în țară.

Emiratele Arabe Unite au o politică de toleranță zero față de droguri. Posesia chiar și a unor cantități minime de medicamente ilegale pot duce la arestare.

Orice medicament (aflat în lista celor restricționate) adus în țară trebuie să fie însoțit de rețeta medicului, tradusă în limba arabă sau engleză, legalizată la Ministerul de Externe al statului de origine. Unele medicamente care pot fi achiziționate fără rețetă în multe țări, sunt clasificate ca substanțe controlate în Emiratele Arabe Unite și deținerea lor este ilegală. O persoană poate fi arestată și urmărită penal în cazul în care se află în posesia medicamentelor prescrise care conțin, de exemplu, codeină sau ingrediente similare. Dacă intrați în țară cu medicamente pe care EAU le clasează ca narcotice, psihotrope, controlate sau semicontrolate, este nevoie de aprobarea autorităților EAU.

Lista medicamentelor asupra cărora se aplică această regulă, cantitățile permise și documentele necesare pot fi găsite pe site-ul Ministerului Sănătății din EAU:

https://www.government.ae/…/…/drugs-and-controlled-medicines

https://www.mohap.gov.ae/en/services/Pages/361.aspx…