Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite

A A A

Noutăţile Ambasadei

28/10/2022 | Noutăți

Echipa Ambasadei a participat la cel de-al 24-lea Consiliu al Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA)

Cel de-al 24-lea Consiliu al Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA)

În perioada 27-28 octombrie 2022, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei, Dana Paiu și Secretarul III, Dumitrița Crăciun, au participat la lucrările celui de-al 24-lea Consiliu al IRENA, care s-a desfășurat în or. Abu Dhabi. Reuniunea bianuală a găzduit peste 400 de delegați din 108...Read more

26/10/2022 | Noutăți

Echipa Ambasadei continuă promovarea obiectivelor diplomației economice a Republicii Moldova

Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, Dana Paiu și Secretarul III, Dumitrița Crăciun, au avut o întrevedere cu reprezentanții Asociației “Moldova Fruct”, în cadrul expoziției “AgraMe 2022”, care a avut loc în Dubai, în perioada 25-26 octombrie 2022.

În cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb de opinii privind...Read more

20/10/2022 | Noutăți

Republica Moldova a fost reprezentată de luptătorul Ion Surdu în cadrul UAE Warriors Mixed Martial Arts Championships by Palms Sports

În seara zilei de 20 octombrie 2022,Republica Moldova a triumfat datorită sportivului moldovean, Ion Surdu, învingător în confruntarea cu adversarul brazilian, Handesson Ferreira, la UAE Warriors Mixed Martial Arts Championships by Palms Sports.

Echipa Ambasadei l-a susținut din tribune pe luptătorul țării noastre care a avut o evoluție splendidă, învingându-și adversarul...Read more

09/08/2022 | Noutăți

Ambasadorul EAU, Victor Haruta a avut o întrevedere cu dna Reem Al Hashimy, Ministru de Stat pentru Cooperare Internațională a EAU.

Continuarea consolidării cooperării bilaterale între Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite a fost discutată în cadul întrevederii Ambasadorului Victor Haruta cu dna Reem Al Hashimy, Ministru de Stat pentru Cooperare Internațională a EAU.

Interlocutorii au apreciat relațiile politice și economice, în special creșterea impresionantă a comerțului bilateral.Read more

25/06/2022 | Noutăți

Echipa Ambasadei a susținut echipa Republicii Moldova la „Vie Fashion Week”, care s-a desfășurat în perioada 20-24 iunie 2022, în or. Dubai, Emiratele Arabe Unite.

În cadrul săptămânii modei, sub genericul la „Vie Fashion Week”, la data de 24 iunie 2022, când țara noastră serbează Ziua Universală a IEI, a avut loc prezentarea unei colecții vestimentare din Republica Moldova, realizată de designer-ul Alexandra Voicu, cu concursul organizatorului Adrian Lefter.

În cadrul prezentării au evoluat copii și adulți, aducând o notă originală în...Read more

12/05/2022 | Noutăți

Echipa Ambasadei continuă promovarea obiectivelor diplomației economice a Republicii Moldova.

Ambasadorul Victor Haruta a avut o întrevedere cu CEO al companiei Iqra Group, dl S.M. Tahir, în cadrul căreia au fost promovate oportunitățile investiționale, turistice, precum și imaginea de țară a Republicii Moldova. Astfel, în rezultat, potențialul economic al țării urmează fi publicat în reviste destinate businessului local, cum ar fi Travel N Shop și Global Business Opportunities...Read more
29/04/2022 | Noutăți

Guvernul EAU a oferit 30 tone de asistență umanitară pentru refugiații ucraineni.

Urmare intervențiilor Ambasadei pe lângă autoritățile competente ale Emiratelor Arabe Unite a fost decis oferirea unui lot de asistență umanitară pentru refugiații din Ucraina în Republica Moldova.

Cele 30 de tone de asistență includ bunuri de prima necesitate pentru refugiați dar și produse alimentare.Read more

Subscribe to Noutăţile Ambasadei

Noutăţile MAEIE

27/01/23 | Comunicate de presa

27 ianuarie 2023, Chișinău - Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă cu tărie atacul armat asupra Ambasadei Republicii Azerbaidjan de la Teheran în urma căruia un angajat al misiunii diplomatice a fost ucis iar alții doi răniți.

27/01/23 | Comunicate de presa

27 ianuarie 2023, Chișinău - Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit cea de-a șaptea reuniune în cadrul platformei de comunicare și interacțiune între instituțiile publice și șefii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale țării noastre în străinătate.

27/01/23 | Comunicate de presa

27 ianuarie 2023, Chișinău - Aseară la Chișinău, împreună cu ministra afacerilor externe a Franței Catherine Colonna, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat relația bilaterală cu Republica Franceză, aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, inclusiv implementarea Planului de acțiuni privind recomandăr

25/01/23 | Comunicate de presa

Vicepremierul Nicu Popescu la Madrid: „Vom coopera strâns cu președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene care începe din 1 iulie cu obiectivul principal – integrarea europeană accelerată”

24/01/23 | Comunicate de presa

24 ianuarie 2023, Chișinău - Secretarul de stat Ruslan Bolbocean l-a primit în prima sa vizită la MAEIE pe noul ambasador al Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro.