Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite

A A A

Supralegalizare

Durata serviciului: 20 minute
Programarea este obligatorie: un solicitant = o programare.

Serviciul se prestează, în ziua programării. Durata soluționării poate fi influențată de volumul solicitărilor de servicii consulare și de eventualele situații de urgență înregistrate în ziua depunerii cererii

Supralegalizarea consulară a unui document destinat utilizării în Republica Moldova:

 • Pentru persoane fizice - 99 AED
 • Pentru persoane juridice - 178 AED

Supralegalizarea este procedura prin care se atestă, pentru statele care nu au calitatea de parte a Convenţiei de la Haga din 5 octombrie 1961(Apostila) sau cu care Republica Moldova nu are tratate bilaterale pentru recunoașterea reciprocă a actelor, faptul că actul supus acestei proceduri este un act oficial, veridicitatea semnăturii, calitatea în care a acționat semnatarul actului şi identitatea sigiliului sau a ștampilei de pe acest act.

Misiunile diplomatice şi consulare ale Republicii Moldova aflate peste hotarele ţării supralegalizează actele întocmite de către autorităţile statului de reşedinţă sau cu participarea lor şi destinate pentru utilizare în Republica Moldova sau Emiratele Arabe Unite, în prealabil legalizate de către ministerul afacerilor externe al statului care a emis documentele.

Pentru supralegalizare se prezintă următoarele documente 
 • Actul ce va fi supralegalizat (originalul, traducerea, după caz);
 • Actul de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate, după caz);
 • Dovada achitării taxelor.

Atentie! Taxa se transferă pe contul bancar al Ambasadei până la prestarea serviciului: online (cu 1-2 zile înainte de programare) sau depozit în numerar la orice filială bancară (se poate în aceeași zi). Este obligatorie indicarea numelui beneficiarului serviciului consular, precum și a serviciului consular propriu-zis (ex. Iulia Sîrbu, passport ).  Achitarea taxei la ATM nu se acceptă.

 • Account Number1411003904939016
 • Account NameEMBASSY OF THE REPUBLIC OF MOLDOVA
 • CurrencyAED
 • BankBranch Name
 • FAB UAEMAIN
 • IBANAE040351411003904939016
 • SWIFTNBADAEAAKHF

Taxele consulare diferă de la un semestru la altul, din cauza fluctuației schimbului valutar care este stabilit din cursul mediu de schimb, conform ratelor statistice ale Băncii Centrale din EAU. Astfel, se va atrage atenția la taxa consulară dacă serviciul consular urmează în perioada imediat următoare decât cea menționată supra, începând cu data de 6 a lunei imediat următoare.

Pentru careva neclarități cu privire la taxele consulare și/sau alte subiecte consulare, nu ezitați să ne contactați la nr. de telefon al Ambasadei: 02 444 0505 (conform graficului marți-joi, ora 16:00-18:00)

Cererea poate fi depusă la misiunea diplomatică/oficiul consular personal / prin împuternicit sau expediată prin servicii de curierat (pentru alegerea opțiunii prin intermediul serviciului de curieri, veți transmite un mesaj la adresa de e-mail: abudhabi@mfa.gov.md , ulterior veți primi toată informația privind acest serviciu.

Lista statelor şi modul de recunoaştere a actelor oficiale emise de către autorităţile altor state pentru a fi utilizate în Republica Moldova şi a actelor oficiale emise de către autorităţile Republicii Moldova pentru a fi utilizate în străinătate, poate fi accesată la următorul link: https://mfa.gov.md/ro/content/lista-statelor-si-modul-de-recunoastere-actelor-oficiale