Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite

A A A

#Investopia" are loc anual, în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, fiind o platformă cu profil economic

Publicat:Thu, 28/03/2024 - 11:15

#Investopia" are loc anual, în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, fiind o platformă cu profil economic, care reunește liderii din domeniul privat și public, atât internaționali, cât și regionali. Ediția din acest an, s-a desfășurat în perioada 28-29 februarie cu peste 200 de participanți în cadrul sesiunilor de discuție.

Delegația Republicii Moldova a fost reprezentantă în cadrul „Investopia 2024”, de către Vicepremierul, Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova, Dumitru Alaiba, care a promovat potențialul economic al Republicii Moldova în cadrul întrevederilor cu Ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite, Abdulla bin Touq Al Marri; cu COO al companiei MASDAR, Abdulaziz Al Obaidli; cu CEO al companiei LULU, Saifee Rupwala și CEO al companiei Al Dahra, Arnoud van den Ber. Principalele subiecte abordate fiind atragerea investițiilor în domeniul agricol și energetic, precum și promovarea comerțului produselor moldovenești pe piața din regiune.

Vicepremierul Dumitru Alaiba în cadrul panelului de discuție: „Priorități strategice într-un climat schimbător din perspective ministeriale”, a oferit o viziune generală a direcțiilor de promovare a oportunităților economice ale Republicii Moldova.

Echipa Ambasadei oferă continuu suportul în vederea promovării obiectivelor strategice ale diplomației economice din țara noastră.